Home / Qui som?

Qui som?

Image Image

MISSIÓ I VALORS

L’Associació de Metgesses de Catalunya, METGESSES.CAT,  neix com a organització local, nacional i internacional dedicada a fer avançar les dones en el món de la Medicina (assistencial i acadèmica) i millorar la salut de les dones.

Les nostres eines i valors són el lideratge, la dedicació, l’educació, l’experiència, el suport mutu i l’apoderament de les metgesses dins d’una estreta col·laboració amb els nostres companys metges.

 

JUNTA DIRECTIVA

Composició de la Junta Directiva de l’Associació Metgesses de Catalunya

 

Presidenta Dra. Àngels Escorsell Mañosa
Aparell Digestiu
Hospital Clínic
Vicepresidenta Dra. Iolanda Jordan Garcia
Pediatria
Hospital Sant Joan de Déu Barcelona
Secretària
Tresorera Dra. Anna Olivé i Torralba
Medicina General i Psicogeriatria
Hospital Mare de Deu de la Mercè
Vocal Dra. Mireia Urrea Ayala
Control i Comissió d’Infeccions
Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

 

PER QUÈ METGESSES.CAT

L’any 2013, el CoMB va decidir dedicar l’any a la Dra. Dolors Aleu i Riera (Barcelona, 1857-1913), primera metgessa catalana de l’era moderna i la primera doctora en Medicina de l’estat espanyol. Per celebrar l’any es va fer una jornada on metges i metgesses vàrem discutir sobre la situació laboral, acadèmica i de recerca de les metgesses de Catalunya enfront dels metges.

D’aquesta jornada es van poder extreure 2 idees clares:

 

  • Malgrat ser més del 50% dels facultatius, hi ha una manca evident de metgesses en tasques de lideratge en tots els àmbits explorats.
  • Si volem avançar, cal que ens apoderem. Això implica ser conscients de la nostra vàlua, recolzar-nos entre nosaltres (programes de mentoring i suport mutu), reclamar els lideratges que de ben segur podem desenvolupar. i combatre situacions d’injustícia i discriminació per raó de gènere.

 

L’associació de Metgesses de Catalunya neix d’aquesta necessitat i vol englobar metgesses i dones estudiants de Medicina per donar-les veu i promoure la progressió de les dones en tots els àmbits de la Medicina. A més, també vol ser la plataforma des d’on s’identifiquin i prioritzin patologies o situacions que afecten la salut de les dones en general.